Nijemci se bune: Ne pristaju na zabranu motora s unutarnjim sagorijevanjem 2035. godine!

Njemački ministar prometa Michael Theurer smatra da bi Europska komisija trebala izaći s prijedlogom kako se e-goriva ili sintetička goriva mogu koristiti u novim automobilima

Od 2035. u EU će se smjeti prodavati samo automobili koji više ne ispuštaju stakleničke plinove tijekom vožnje, zbog čega njemački ministar prometa Volker Wissing prijeti vetom ako se to odnosi i na takozvana e-goriva. Kraj motora s unutarnjim izgaranjem u Europi je zapečaćen. Tako je odlučio Europski parlament. Odluku još uvijek zahtijeva odobrenje pojedinačnih država EU, ali u pravilu je to samo pitanje forme. Ipak, u ovom slučaju stvari bi mogle biti drugačije, jer Njemačka odjednom pravi zaokret. Njemački ministar prometa Michael Theurer također smatra da bi Europska komisija trebala izaći s prijedlogom kako se e-goriva ili sintetička goriva mogu koristiti u novim automobilima s motorom s unutarnjim izgaranjem nakon 2035. godine.

E-goriva su CO2 neutralna. CO2 se oslobađa tijekom izgaranja, ali se tijekom proizvodnje goriva koristi CO2 iz zraka. Također, sintetičke goriva se mogu prilagoditi dizelskim i benzinskim motorima.