Vozač BMW Alpine: Slijepo je slijedio svoj navigacijski uređaj pa zaglavio na planinarskoj stazi, između stijene i ograde!

Vozač je 77-godišnjak iz Sjeverne Rajne-Vestfalije, upisao je u navigaciju svoje odredište, ali je prekasno primijetio da je završio na planinarskoj stazi

Ljudi s razlogom obožavaju navigacijske sustave. Kako bi se netko, na primjer, iz Osijeka snašao u Dubravi, Rudešu ili Kozari Putevima bez GPS savjetnika s priloženom slikom i tonom?! No navigacije su daleko od savršenih, a ne konfigurirate li ih na pravi način, mogu vas odvesti na put koji možda vodi do cilja, ali za njega će vam, na kraju, trebati gojzerice i dobra tjelesna forma, a ne četiri gume, motor, upravljač i mjenjač. Jedna takva priča dolazi nam iz bliske Austrije u kojoj je zaglavio vozač iz Njemačke sa svojom Alpinom, odnosno tuniranim BMW-om.

Vozač je 77-godišnjak iz Sjeverne Rajne-Vestfalije, upisao je u navigaciju svoje odredište, ali je prekasno primijetio da je završio na planinarskoj stazi i da se ona sužava. Mahali su njemu i prolaznici s naprtnjačama, ali uzalud. Milozvučni glas navigacije navodio ga je da nastavi. Tek kad mu je vozilo zapelo u uskom prolazu između stijena i ograda, odustao je od svog nauma. Oštećeno vozilo izvukli su vatrogasci is postaje St. Gilgen. Provedeni alkotest pokazao je 0,00 promila, a vozač je nastavio u drugom smjeru te je postao savjetska vijest.

Gledajući ovu fotografiju pomalo asocirna na Plitvička jezera, zar ne?!