Kandidat za Oscara: Austin Butler pet mjeseci se pripremao za lik Elvisa Presleya!

Film je jedan od najuspješnijih naslova prošle godine i osvojio je srca gledatelja i kritičara

Film Elvis je drama s Austinom Butlerom i Tomom Hanksom u glavnim ulogama koja istražuje pjevačev život i glazbu kroz prizmu kompliciranog odnosa s njegovim  menadžerom, pukovnikom Tomom Parkerom kojeg glumi Hanks. Redatelj je poznati Buz Luhrmann, a posebno je cijenjena izvedba glumca Austina Butlera, koji je i kandidat za nagradu Oscar.

Glumac je dao sve od sebe igrajući Elvisa Presleya, toliko da je proveo više od pet mjeseci pripremajući se za lik, radeći i vježbajući izravno s redateljem. Dugi mjeseci rada u kojima je morao korigirati svoj stav i interpretaciju, čak i pokrete tijela i fizičku pripremu kako bi se približio kralju rock and rolla. Ujedno bilo je potrebno više od 12 tjedana produkciji filma da se izgradi glavni filmski set u ulici Bale Street u Memphisu, Tennessee. Sve to vrijeme utrošeno je na izgradnju prostora i njegovo usavršavanje za maksimalnu autentičnost. Napravljena je točna rekonstrukcija kako je prostor izgledao tijekom 50-tih, 60-tih i 70-tih godina prošlog stoljeća, uključujući i automobile kojih je bilo potrebno nabaviti više od 300.

Film je jedan od najuspješnijih naslova prošle godine i osvojio je srca gledatelja (više) i kritičara (malo manje). Trenutno je skupio više od dvadeset nagrada, a sada ćemo morati pričekati do 12. ožujka kako bismo saznali hoće li osvojiti neki od najpoželjnijih kipića u filmskoj industriji, a nominiran je za osam Oskara.