Kako zakrpati napuknuti nasip: Napunite dva pick-upa zemljom i žrtvujte ih!

Poljoprivrednici kažu da će pričekati kraj poplave te iskopati kamionete...

Američku saveznu državu Kaliforniju pogodili su epski pljuskovi, koji su rezultirali velikim poplavama. Mnogi poljoprivrednici su se našli na mukama, a ova je vijest jedan od dokaza. Video je navodno snimljen u dolini San Joaquin, koja je važan izvor poljoprivredne proizvodnje. Nakon nevremena poplavljene su velike površine s usjevima, a San Francisco Chronicle piše o poljoprivrednicima koji su se borili do posljednjeg trenutka. Naime, na jednom je mjestu puknuo nasip, koji je štitio veliku plantažu sa stablima pistacija.

Vodena bujica prijetila je je cijeloj površini, a poljoprivrednici su pronašli originalno rješenje, napuniti dva pick-upa zemljom i njima zatavoriti rupu u nasipu. Chevorolet Silverado i Ford F-150 su poslužili kao privremena brana. Poljoprivrednici kažu da su pick-upovi usporili bujicu. Naknadna fotografija prikazuje popravljeni nasip, a ispod zemlje kriju se i dva pick-upa, koja su ostala u nasipu.

Poljoprivrednici kažu da će pričekati kraj poplave te iskopati kamionete… Od njih i neće imati velike koristi. No vrijednost nasada pistacija uvelike premašuje vrijednost dva vozila. Isplatilo se.