‘Pao’ je umirovljenik koji se švercao: Godinama je naplatu autoceste prolazio odmah iza drugih vozila!

Dosjetljivi umirovljenik napokon je uhvaćen kada su talijanske autoceste uspjele identificirati Fiat Punto i ući u trag njegovom vlasniku

Umirovljenik koji je želio uštedjeti na cestarini pune dvije godine vozio je kroz talijanske naplate autoceste odmah  iza automobila koji su plaćali beskontaktno. Sada 80-godišnji Talijan, pod nadimkom Nonno Sprint, riskira sudsku kaznu nakon što je izbjegao platiti 4000 eura cestarina za autoceste. Djed Mario dvije je godine vozio Fiat Punto talijanskim autocestama, a da nije platio niti jedan euro. Čovjek koji živi u domu za umirovljenike u Fiuggiju, Lazio, koristio je taktiku vožnje odmah iza vozača s beskontaktnim uređajem za naplatu.

Dosjetljivi umirovljenik napokon je uhvaćen kada su talijanske autoceste uspjele identificirati Fiat Punto i ući u trag njegovom vlasniku, nakon što su povezali snimke sigurnosnih kamera na svim ulazima kroz koje je prošao. Tvrtka je otkrila da je Mario, između ostalog, putovao u Rim i Napulj. Prijeti mu se da će, ako ne plati iznos koji duguje ići na sud pod optužbom za prijevaru, ali on to ipak odbija učiniti.

– Neću platiti. Autocesta je javna usluga, oni ne mogu naplaćivati cestarine. Da ne spominjem da su cijene previsoke za ponuđenu uslugu – poručio je Mario po svom odvjetniku.

Mario je navodno odvjetniku rekao i da je vozio noću zbog dosade u domu za umirovljenike.

– Ostali štićenici su išli spavati u točno određeno vrijeme, a što sam ja trebao? Nisam mogao ostati cijeli dan unutra. Putovanja mi otvaraju srce.