Događa se: Pijan se odvezao u policijsku postaju – da se ispriča!

Unatoč probuđenoj savjesti, vozaču je oduzeta dozvola

Ne biste trebali voziti automobil u pijanom stanju, to svi znamo. Kada smo pod utjecajem maligana – nismo svoji, u nedostatku boljeg izraza, a brojne vijesti iz rubrike crne kronike to i dokazuju. Neki od nas se postanu umiljati poput psića, a neki podivljaju poput Godzile, ali, bez obzira na ćud, nipošto ne bismo smjeli voziti. Ne bismo trebali raditi ništa, osim pronaći neku fotelju ili krevet te se dobro odmoriti. Nažalost, kada su ljudi pod utjecajem alkohola, rijetko imaju mogućnost sagledati svoje sposbnosti i smiriti se. Neki će nažalost sjesti u automobil i tako ugroziti druge i sebe. Jednom od pijanih vozača proradila je savjest, ali na pogrešan način. Ovaj 38-godišnjak je dosta popio pa je u vožnji osjetio krivnju i odlučio je voziti dalje, do policijske postaje u kojoj se sam prijavio.

Dogodilo se to 13. travnja njemačkoj pokrajini Porajnje-Falačka. Oko 16:30 pripiti muškarac ušao je policijsku postaju Gau-Bickelheim da se ispriča zbog svoje vožnje pod utjecajem alkohola. Prvo što su policijski službenici primijetili je da se vozač muči s parkiranjem vozila, a potom je jedva izašao iz automobila i ušao u PP. Izmjerno mu je 2,8 promila alkohola u krvi.

Unatoč probuđenoj savjesti, vozaču je oduzeta dozvola te mu se sprema i visoka novčana kazna. U Njemačkoj je granica 0,5 promila.