Početak nove mode? Na prvi automobil ugrađen je displej na stražnja vrata! Tako bi vozači trebali izraziti svoju osobnost…

Cijeli je segment dugačak preko jednog metra i širok 0,26 metara, te podsjeća na ručni sat i remen

General Motors je zajedno s kineskim partnerima pokrenuo liniju automovila pod imenom marke  SGMW. Ovaj projekt se razvija, a ovo je novi automobil – mini SUV Baojun Yep. Koštat će oko 14.400 dolara i na ceste će u lipnju. No ne bi bilo ništa posebno na tom automobilu da nije jedne značajke – digitalnog zaslona na stražnjoj strani automobila koji može prikazati status vozača, vrijeme, emotikone, upozorenja i razmjenjivati još mnogo toga s drugim vozačima.

Cijeli je segment dugačak preko jednog metra i širok 0,26 metara, te podsjeća na ručni sat i remen – barem tako kaže proizvođač.  Na dugoj traci montiran je digitalni zaslon veličine 300 x 256 mm koji radi kao ‘sat’. Može prikazati vrijeme, razne ikone, tekst, a SGMW tvrdi da može otključati više interakcijskih igara, dopuštajući korisnicima da dijele kreativne ideje. GM kaže da je ova značajka ovdje kako bi pomogla mladoj generaciji da izrazi svoju osobnost.

SGMW je također otkrio da će Baojun Yep biti opremljen DJI-Wulingovim inteligentnim sustavom vožnje Lingxi. Lingxi ADAS oslanja se na kamere s dvije leće i debitirao je na Baojunovom prethodnom automobilu – Kiwi EV DJI. Inače, DJI je kineski proizvođač dronova, a Wuling je još jedan brend pod SGMW-om. Baojun Yep je automobil s troje vrata i četvero sjedala dimenzija 3381/1685/1721 mm (duljina, širina, visina), s međuosovinskim razmakom od 2110 mm i masom praznog vozila od 1006 kg. Električni automobil ima jedan stražnji motor od 50 kW s najvećim okretnim momentom od 140 Nm, dok mu je najveća brzina ograničena na 100 km/h.