Kraj puta za mnoge automobile: S kojim modelima se opraštamo sljedeće godine?!

Modeli koji ne nose veliku profitabilnost ne se mogu zadržati u proizvodnji, a dolazi nam i velika smjena tehnologije

Proizvođači automobila u konstantnoj su utrci za profitom. Uostalom, ne radi se ovdje o humanitarnim udrugama, nego o kompanijama koje imaju jasnu dionirčarsku strukturu, a i vlasnici vrijednosnih papira moraju djeci kupiti banane, da se malo našalimo.

Uglavnom, modeli koji ne nose veliku profitabilnost ne se mogu zadržati u proizvodnji, a dolazi nam i velika smjena tehnologije, s električnim automobilima koji polako zamjenjuju modele s unutarnjim sagorijevanjem. Motor1.com ima popis modela koji nestaju iz proizvodnje sljedeće godine pa ćemo ih navesti. Ima tu europskih i američkih automobila pa i nekih, rekli bismo, legendarnih modela…

Dakle, tijekom sljedeće godine prestaje proizvodnja Audija R8 i TT (legenda, 25 godina od prvog modela), Chevrolet Bolta EV, Chryslera 300 (gotovo nepromijenjen na tržištu već 18 godina), Dodge Challengera, Chargera i Hellcata (dolaze električni nasljednici), Ferrarija Portofino M, Forda Edge i Fieste (posebno nam je žao jednog od najboljih malih automobila), Kije Stinger, McLarena 720S, Mercedes-Benz C klase Cabrio i Coupe, CLS-a, E klase Cabrio i Coupe te Nissan Maxime.