Sljedeće godine idu u akciju: Roboti će dolaziti do električnih automobila i puniti ih u gražama!

Autev može napuniti do šest vozila prije nego što se sam treba napuniti

Kako se broj električnih vozila na našim cestama povećava, tako raste i potreba za parkirnim mjestima s dostupnim punjačem. Umjesto da stvaraju više mjesta specifičnih za električna vozila, operateri parkirnih garaža mogli bi uskoro koristiti Autevove robote za punjenje koji sami dolaze do automobila.

Autev je velika baterija na kotačima koja se autonomno doveze do korisnikova električnog automobila (ili druge vrste električnog vozila) kada ga ta osoba pozove putem aplikacije.

Nakon što robot stigne, korisnik samo priključi njegov kabel za punjenje u utičnicu svog vozila. Kad se vrati, iskopča kabel robota, dopuštajući mu da se vrati do vlastite stanice za punjenje u garaži. Ako se korisnik vrati ranije i želi otići prije dovršetka punjenja, može smanjiti željeni kapacitet punjenja putem aplikacije ili ručno isključiti kabel robota. Izvršni direktor i suosnivač tvrtke Autev Osama Al Salloum kaže da robot podržava DCFC tehnologiju brzog punjenja i da može napuniti do šest vozila prije nego što se sam treba napuniti. Flote robota trebale bi biti komercijalno dostupne operaterima garaža od prvog kvartala sljedeće godine.