Prodaje se moćni karavan: Glumac Paul Newman vozio je Volvo V90 s Corvetteinim V8 motor!

Tim Newman/Haas Racing ugradio je Chevroletov LS2 V8 motor u Volvo V90 iz 1998. kao poklon iznenađenja za Newmana

Legendarni holivudski glumac Paul Newman uz uspjehe na filmu, imao je i veliku karijeru u autoutrkama. Kao vozač, osvojio je četiri SCCA nacionalna prvenstva i završio drugi na utrci 24 sata Le Mansa 1979. godine. Veliki glumac je jednostavno obožavao automobilizam i utrke. Jedan od najneobičnijih darova slavnom Paulu Newmanu ide na dražbu, a radi se o Volvo karavanu opremljenom motorom i mjenjačem iz Corvette.

Tim Newman/Haas Racing koji se natjecao u seriji CART poklonio je 2007. godine glumcu Volvo V90 iz 1998. godine opremljen Chevrolet LS2 V8 motorom, istim motorom koji se koristi u modelu C6 Corvette. Šestlitarski motor bio je uparen s GM-ovim četverostupanjskim automatskim mjenjačem. Tim je modificirani karavan u šali ga nazvao Volvette i fiksirao V06 značku na stražnji dio. Aukcijska kuća RM Sotheby’s sada prodaje Volvette u sklopu programa High Speed: Paul Newman’s Racing Legacy.

Newman je imao veliku strast prema modificiranju Volvo karavana. Njegov prvi projekt bio je Volvo 740 iz 1988. opremljen 3,8-litrenim V6 motorom s turbopunjačem iz Buick Grand Nationala. Drugi je bio Volvo 960 s kompresorskim 5,0-litrenim Ford V8 motorom. V90 je osmislio i napravio tim bez Newmanova znanja i predstavljen mu je kao iznenađenje. Nažalost, Newman nije uspio provesti puno vremena s Volvom jer mu je dijagnosticiran rak pluća, a brzo je i preminuo 208. godine.