Odličan proizvod za motocikliste: Hlače s ugrađenim zračnim jastukom!

Ove traperice služe za zaštitu cijelog donjeg dijela tijela, kralježnice, trtice, stražnjice, bedara i femoralne arterije

Sigurnost motociklista mnogima je na pameti, a neki pokušavaju zabrinutost konkretizirati u proizvode i pritom nešto zaraditi. Mo’cycle je švedska modna i tehnološka tvrtka koja već 17 godina stvara motociklističku odjeću, točnije traperice. Kako navode Šveđani, većina ozljeda u teškim nesrećama motociklista događa se na donjem dijelu tijela. Zbog toga su kreirali novi proizvod, Airbag-Jeans, odnosno traperice sa zračnim jastucima, koji se aktiviraju u slučaju pada s motocikla.

Ove traperice služe za zaštitu cijelog donjeg dijela tijela: donjeg dijela kralježnice, trtice, stražnjice, bedara i femoralne arterije. Imaju ugrađen remen koji se mora pričvrstiti na motocikl kako bi se zračni jastuk aktivirao ako vozač padne. Zračni jastuk je nevidljiv prije nego što se aktivira. Za to mu je potrebno samo 150 milisekundi.

Što će se dogoditi ako vozač zaboravi odvojiti hlače prilikom silaska? Zračni jastuk neće se aktivirati ako se to dogodi, s obizirom na to da je potrebna sila od 40 kilograma. Da biste ga ponovno koristili, nakon aktiviranja, potrebno je samo zamijeniti uložak za ugljični dioksid. Cijena hlača je 599 eura za plavi model i 699 eura za crni model.