Francuski primjer: Driftali su i objavljivali snimke, vidjela ih je policija i rezultat je…

U nedavnom obraćanju francuski ministar unutarnjih poslova zatražio je od policije da poduzme još oštrije mjere protiv opasne vožnje

U nekim državama borba protiv vozača koji se neprimjerno ponašaju na cestama ide do u nas nezamislivih razina. Na primjer, Francuska! Dvojica su vozača driftala s BMW-ima u industrijskoj zoni u Tourville-la-Rivièreu, na sjeveru države. Naravno, to su činili ilegalno, njihova avantura nije bila u sklopu nekog organiziranog događaja.

Policija je uočila da se dvojica vozača hvale na društvenim mrežama i onda je uslijedila akcija. Francuska policija sprešala je dva BMW-a serije 3 (E46). Automobili su, prema navodima vlasnika, uništeni prije nego što su vozači iznijeli svoju obranu, a jedan od njih je i s lisicama priveden u policiju. Francuski zakoni daju policiji velike ovlasti u kažnjavanju neposlušnih vozača. Jedna od njih je uništavanje vozila s kojima je počinjen prekršaj. Policijska snimka pokazuje dva automobila u hidrauličnoj preši.

Čini se da su BMW-i prve žrtve pooštrenih kazni za opasnu vožnju na javnim cestama uvedenih 2018. godine. Prekršitelji mogu biti kažnjeni s maksimalno tri godine zatvora i novčanom kaznom do 75.000 eura. Vozači mogu izgubiti dozvolu na razdoblje do tri godine, a vozilo bi moglo biti zaplijenjeno i, kao u ovom slučaju, uništeno. U nedavnom obraćanju francuski ministar unutarnjih poslova zatražio je od policije da poduzme još oštrije mjere protiv opasne vožnje.