Postoji rješenje i za nepropisno parkiranje u garažama: Aute će od sada izvlačiti roboti-pauci!

Stroj je dizajnirala francuska tvrtka Multitract, a robot se zove Eastract

Dosad su tzv. pauci djelovali uglavnom na otvorenim prostorima i odvozom automobila kažnjavili nepropisno parkiranje. No vremena se mijenjaju tehnologija napreduje, a predstavljena su rješenja i za garaže. U Velikoj Britaniji otišli su korak dalje s korištenjem robotskih kolica za vuču kako bi odvukli automobile iz tijesnih prostora kao što su garaže. Robot za vuču s gusjenicama tenka pomoću rampe podiže sva četiri kotača s tla i jednostavno uklanja ovaj teški SUV s parkirnog mjesta.

Robot ima natpis RNW. Malo istraživanja otkriva da logotip pripada britanskoj tvrtki za vuču pod nazivom Recovery North West. Tvrtka je specijalizirana za vuču (gotov0) svega, od teške opreme, do izvlačenja vozila nepropisno parkiranih vozača. Na stranicama RNW-a, tvrtka ne spominje previše ovaj uređaj, ali se pojavljuje u fotogaleriji. Izgleda da je dizajniran za jednu svrhu: vuču u prostorno ograničenim područjima. Na primjer, podzemnom parkiralištu ili uskoj ulici.

Stroj je dizajnirala francuska tvrtka Multitract, a robot se zove Eastract. Ima tenkovske gusjenice za izuzetno uske manevre, a pokreće ga Briggs and Strattonov motor od 35 KS. Kao primjer, evo vam i snimka još jednog Multitractovog uređaja, kojim upravlja čovjek.