Savjet policije: Kako se zaštititi od provala i krađe stvari iz vozila?!

Provale i krađe iz osobnih vozila najčešće se događaju na parkirališnim prostorima, ispred stambenih zgrada, trgovačkih centara, zdravstvenih ili obrazovnih ustanova,  i to u poslijepodnevnim i u večernjim satima

Policija traga za nepoznatim počiniteljem koji je 20. srpnja oko 11 sati u Jadranskoj ulici u Umagu, iz otključanog automobila, talijanske registracijske oznake, otuđio novčanik, ruksak i druge predmete, čime je oštetio 46-godišnjakinju za nekoliko stotina eura. Kako bi se spriječili ovakvi događaji, Policijska uprava istarska skreće pozornost građanima na modalitete provala u vozila te na mjere koje svatko može poduzeti, a koje će smanjiti vjerojatnost da postanete žrtva provale.
Provale i krađe iz osobnih vozila najčešće se događaju na parkirališnim prostorima, ispred stambenih zgrada, trgovačkih centara, zdravstvenih ili obrazovnih ustanova,  i to u poslijepodnevnim i u večernjim satima. Da bi se spriječile  provale u vozila i krađe iz vozila nije potrebno nikakvo novčano ulaganje, već promjena ponašanja i navika tako da se ne privlači pažnja počinitelja i da se na njega ne djeluje poticajno. Kako bi se zaštitili od provala i krađa iz vozila policija vam savjetuje sljedeće:

  • parkirajte na vidljivom i po mogućnosti čuvanom parkiralištu,
  • ne  ostavljajte vrijedne stvari kao što su torbe, novčanici, mobiteli i drugo na vidljivim mjestima unutar vozila,
  • kada napuštate vozilo i nakratko, ugasite motor, izvucite ključ iz kontakt brave i zaključajte vozilo
  • sva vrata vozila  i poklopac prtljažnika uvijek zaključavajte, zatvarajte pomični krov i prozore,
  • ako imate mogućnost, izvucite audio i video opremu iz vašeg vozila,
  • kada bacite pogled na vaš parkirani automobil bacite pogled i na susjedov jer nema boljeg načina samozaštite od dobrosusjedskog nadzora.