Novi dizajnerski jezik: Ovo je BMW-ova električna ‘trojka’!

BMW javlja da je ovo model koji je vrlo blizak produkcijskoj verziji

Od 2025. godine BMW će početi proizvoditi električnu limuzinu na bazi svoja nove platforme Neue Klasse. Bit će to nova isključivo električna arhitektura na kojoj će nastati ukupno šest modela.

Sada je BMW objavio novu iteraciju svog koncepta Vision Neue Klasse, koja vjerno najavljuje novi model na toj platformi.

Vision Neue Klasse je prethodnica, električna limuzina koja dimezijama odgovara seriji 3, a dizajnom je veliki odmak od BMW-ove tradicije. Dojmove o dizajnu prepustit ćemo vama, spomenut ćemo samo BMW-ove bubrege koji se šire cijelom širinom vozila i inkorporiraju prednja svjetla, geometrijski jednostavan stražnji dio i pročišćenu unutrašnjost.

U odnosu na uvodni koncept BMW i Vision Dee, predstavljen početkom godine, mnogi detalji su jasniji, u unutrošnjosti je pozicioniran ekran infotainmenta, promijenjeni su odbojnici… I dalje je tu info traka ispod vjetrobranskog stakla. BMW javlja da je ovo model koji je vrlo blizak produkcijskoj verziji. Naravno, detalji poput panoramskog stakla koje se proteže cijelom kabinom neće biti mogući zbog sigurnosnih standarda, ali osnovne konture su tu.