Renault Scenic se vratio: Sada je električni SUV s pozamašnim dometom!

Top verzija dolazi s 218 KS i 300 Nm okretnog momenta te s baterijom od 87 kWh koja jamči 610 km dometa

Renault je na IAA Mobility Motor Showu u Münchenu predstavio novu generaciju Scenica, koji preuzima oznaku E-Tech. S prethodnicima, osim imena, nema puno dodirnih točaka jer je napustio formu monovolumena i vozila s motorima s unutarnjim sagorijevanjem te je postao električni SUV. Renault Scenic E-Tech je dugačak 4470 mm, s međuosovinskim razmakom od 2785 mm. Nastao je na platformi električnog Meganea i Nissan Ariye.

Model će biti dostupan s dvije veličine baterije i dvije opcije snage motora. Početni Scenic E-Tech dobiva sinkroni električni motor sa 170 KS i 280 Nm okretnog momenta te baterijski paket od 60 kWh koji omogućuje WLTP domet od 418 km. Top verzija dolazi s 218 KS i 300 Nm okretnog momenta te s baterijom od 87 kWh koja jamči 610 km dometa.

Što se dizajna tiče, unutrašnjost je definirana već s Meganeom, a sada je samo prenesena na Scenic. Izvana? Ako uzmemo u obzir da je glavni Renaultov dizajner Gilles Vidal prije ovog posla bio šef dizajna u Peugeotu, mnogo toga je jasnije, pogotovo gleda li se Scenic sprijeda gdje se mogu vidjeti paralele s modelom 3008. U svakom slučaju, atraktivan automobil.

Renault Scenic E-Tech dolazi na tržište početkom 2024. godine.