Najveće mjesto za punjenje električnih automobila na svijetu: Teslini Superchargeri rade i na struju koju proizvode dizelski generatori?!

Musk je obećao da će Superchargeri biti u potpunosti napajani solarnom energijom još 2017. godine.

Električni automobili glavna su tema, ali se o struji, zanimljivo, manje govori. Harris Ranch Supercharger nalazi se na ranču između San Francisca i Los Angelesa te pruža solidna gastronomska iskustva i puno mjesta za punjenje električnih automobila, koji putuju šest sati između dva grada. Tesla hvali Harris Ranch kao najveće mjesto za punjenje električnih automobila na svijetu s 98 punjača, ali jedan je novinar otkrio da su Superchargeri često dopunjavaju dizelskim generatorima. Slučaj je otkrio SF Gate.

Skriven preko Harris Ranch Superchargera, iza Shellove postaje, nalazi se dizelski generator koji pomaže opskrbiti punjače strujom. Vijest je prvi objavio istraživački novinar Edward Niedermeyer. Činjenica da je mala dizelska tvornica asistirala u napajanju punjača pokrenula je niz događaja koji su razotkrili mit o Elonu Musku za Niedermeyera:

– Jednom kada prestanete vjerovati Musku na riječ, njegov herojski popularni imidž nestaje, i daleko mračnija stvarnost se počinje otkrivati – napisao je novinar.

Musk je obećao da će Superchargeri biti u potpunosti napajani solarnom energijom još 2017. godine. Za sada to nije istina, barem na Ranchu.