Nije dugo trajalo: BMW prestaje prodavati pretplatu za grijanje sjedala!

Očito je da su kritike javnosti i kupaca natjerale BMW na odustajanje

Stara poštapalica kaže – vidjelo se iz aviona! Ideja de će proizvođači automobila prodavati dijelove opreme na mjesečnu pretplatu od starta se činila besmislenom, a čini se i da propada u praksi. Naime, bizarna je ideja da biste trebali platiti automobil 70, 80 tisuća eura pa još plaćati i opciju grijanja sjedala ili upravljača na mjesečnoj bazi. BMW je pokušao s tom uslugom, pokrenuo ju je prije godinu dana, ali očigledno nije uspio.

Očito je da su kritike javnosti i kupaca natjerale BMW na odustajanje. Nijedna značajka koja je već ugrađena u automobil neće koštati dodatno, odnosno njezino ‘otključavanje’ kupci neće morati platiti. Umjesto toga, uz pretplatu se mogu kupiti samo softverski proizvodi kao što su veća snaga, sustavi pomoći u vožnji i pomoć pri parkiranju. No kako je krenulo, možda će i to jednoga dana nestati s liste mjesečne pretplate.

– Ljudi se osjećaju kao da su platili dvostruko – što zapravo nije bila istina, ali percepcija je stvarnost, uvijek kažem. Zato smo to prestali raditi – rekao je voditelj prodaje BMW-a Pieter Nota.