Ovo je novi Peugeot E-3008: Zasad samo na struju, ali…

STLA platforma podržava i motore s unutarnjim sagorijevanjem pa se može kasnije očekivati da će E-3008 uskoro dobiti i opciju s benzinskim motorima

Peugeot je objavio prve službene fotografije modela E-3008. Opširnije predstavljanje bit će 10. rujna, s još više informacija. Ono što je zanimljivo, novi kupe SUV zasad je predstavljen samo s električnim pogonom (E u nazivu puno toga objašnjava). Očekivali smo vizulanu evoluciju i modernizaciju aktualnog modela 3008 i to smo dobili s mnogo agresivnih linija te krovom koji se spušta ranije nego kod prethodnika pa je i bliži formi kupe SUV-ova.

Treba napomenuti da će za ljubitelje obiteljskih vozila s više prostora  uskoro doći i veći E-5008. Francuski proizvođač automobila već  je prije pokazao unutrašnjost E-3008, koji će biti prvi proizvodni model na najnovijoj iteraciji tehnologije i-Cockpit. Novi samostojeći zakrivljeni panoramski zaslon od 21 inča spaja digitalnu instrument ploču i zaslon osjetljiv na dodir u jednu jedinicu iznad  malog upravljača.

Peugeot E-3008 bit će prvi model koji na novoj arhitekturi STLA Medium, koja će s vremenom zamijeniti EMP2 platformu na kojoj se temelji većina kompaktnih modela raznih marki Stellantis. Službeno je potvrđeno da će SUV biti dostupan s tri električna pogonska sklopa i nuditi procijenjeni domet do 700 km.

STLA platforma podržava i motore s unutarnjim sagorijevanjem pa se može kasnije očekivati da će E-3008 uskoro dobiti i opciju s benzinskim motorima, baziranima na 1,2-litrenom trocilindričnom agregatu s blagim hibirdnim opcijama. Zasad nema službenih potvrda, ali gotovo smo sigurni da Peugeot ima u rukovau tu opciju.