Automobili kao vozila za selidbe: Na njima prevoze trampoline, namještaj…

Vozačica u engleskom Basildonu zaustavljena je jer je u BMW-ovu kabrioletu prevozila podnicu kreveta i madrac

Na glavnim prometnim pravcima rijetko ćete vidjeti te scene, ali već kad se skrene na lokalne ceste – ima svega. Vjerojatno vozači misle da nema toliko policijskih kontrola, a vozi se i nižom brzinom pa vjerojatno misle da je sigurnije na automobilu prevoziti teret kojemu tamo niej mjesto.

Izigravanje pravila nije samo hrvatska navika, australska policija objavila je dvije fotografije od kojih je jedna doista spektakularna. Naime, jedan vozal odlučio je na svom vozilu prevesti – trampolin! Dječica su se uželjela skakati, a dobri tatica je tu da ispuni njihove prohtjeve. Naravno, ne moramo vam naglašavati da je vozač odmah isključen iz prometa. On se nije potrudio ni učvrstiti trampolin nego ga je samo stavio na krov automobila. To se dogodilo 8. prosinca, a samo dan kasnije novi slučaj.

Vozačica u Australiji je na krov Peugeota odličila staviti madrac i komodu.

O tome da je Volkswagen Polo mali automobil ne treba posebno raspravljati, ali jedan vozač u Njemačkoj ga je zamijenio za vozilo za selidbe. U njega (i na njega) je natrpao cijelu sjedaću garnituru. Policija u Lahn-Dillu ga je zaustavila i isključila iz prometa.

Za kraj još jedan slučaj iz studenoga – vozačica u engleskom Basildonu zaustavljena je jer je u BMW-ovu kabrioletu prevozila podnicu kreveta i madrac. Nije se ni potrudila vezati svoj teret nego je vlastitim riječima ‘sve dobro zaglavila iza stražnjeg sjedala’. Policija joj nije dopustila da vozi dalje.

Sve ovo može biti iznimno opasno jer ovakvim teretima nije mjesto u automobilima ili na njihovom krovu, a kad još pritom nisu osigurani…