Tako presuđuju u Velikoj Britaniji: Utrkivali se na cesti, ubili djevojku pa idu u zatvor na duže vrijeme…

Rahman i Choudhury, obojica iz Oldhama, osuđeni su na 14 godina zatvora, a kada izađu, zabranjena im je vožnja sljedećih 12 godina

Divljaka u prometu je previše, ima ih uglavnom u svim državama svijeta, tamo gdje ima i automobila, ali razlika je u odnosu prema njima. U mnogim državama nakon zločina slijedi kazna i nema tog suda ne kojem će se tražiti olakotne okolnosti. Odnosno, odvjetnici mogu tražiti, ali često bez velikog učinka. Dvojica vozača u Velikoj Britaniji (22 i 24 godine) osuđena su na 14 godina zatvora jer su ubili 16-godišnju učenicu vozeći daleko većom brzinom od ograničenja.

Nesretna Alisha Goup išla je na nastavu na Oldham Sixth Form College kada ju je udario BMW Omara Choudhuryja. Uz njega je u svom BMW-u jurio Hamidur Rahman, član njegove šire obitelji, s kojim se navodno posvađao prije nego što su sjeli u vozila i počeli suludo juriti cestama u naselju. Tužitelji su rekli da je Rahman okrivio Choudhuryja jer je svoju obitelj obavijestio o vezi sa ženom, koju njegova obitelj ne odobrava. Choudhury je vozio 106 km/h u zoni gdje je dozvoljeno 46 km/h, malo prije nego što je izgubio kontrolu nad vozilom i završio na pločniku u Rochdale Roadu u Oldham, u veljači ove godine. Tamo je i udario nesretnu djevojku. 

Sud je doznao da je pokušavao prestići automobil prije nego što je udario drugo vozilo i izgubio kontrolu. Unatoč tome što su rođaci pokušavali optužiti jedno drugo, porota ih je ovog tjedna proglasila krivima za izazivanje smrti opasnom vožnjom. Rahman i Choudhury, obojica iz Oldhama, osuđeni su na 14 godina zatvora, a kada izađu, zabranjena im je vožnja sljedećih 12 godina.