Pratio navigaciju pa poginuo: Mosta na tom mjestu više nema…

Udovica je podnijela tužbu i protiv državnih službenika i Googlea

Vani je bio mrak i noć je bila kišovita, pa je Philip P. iz američke savezne države Sjeverna Karolina, upisao 30. rujna 2022. svoju adresu u Google Maps i slijedio upute. Ono što nije znao je da ga je navigacija vodila ravno preko mosta Snow Creek u selu Hickory. Međutim, most se već djelomično srušio 2013. godine. Na mjestu ulaska na most trebale su biti barikade koje bi zapriječile ulaz na most vozačima. No one su u trenutku dolaska na most Philipa P. vandalizirane i uklonjene. Ništa ne sluteći, otac dvoje djece dovezao se ravno prema mostu i sa svojim SUV-om pao šest metara u dubinu, a automobil je završio u rijeci. Nažalost, nije mogao izaći iz automobila te se utopio.

Gotovo godinu dana kasnije, njegova udovica Alicia P. sada podiže tužbu protiv Googlea. U tužbi se navodi da je Google ignorirao pritužbe o mostu i nije ažurirao svoje karte kako bi održao sigurne i prohodne ceste. U travnju 2023. Google Maps još uvijek je prikazivao most kao prohodan dok na Google Street Viewu most izgleda netaknut, ali te slike su iz listopada 2012.

Udovica je podnijela tužbu i protiv državnih službenika jer, kako navode odvjetnici, imali su dužnost i odgovornost održavati most Snow Creek. Međutim, oni to nisu učinili i nisu postavili odgovarajuće barijere. Ova tužba pokreće niz logičnih pitanja, a cijeli je događaj upozorenje – navigacije vas samo usmjeravaju i uglavnom ne znaju trenutno stanje cestovne infrastrukture.