Oprez je uvijek potreban: Slijepo je pratio navigaciju pa završio u kanalu!

Nedugo prije ovog događaja, ruski se vozač smrznuo nakon što je slijedio upute Google Mapsa i završio na napuštenoj cesti bez mobilne mreže

Aplikacije za navigaciju su korisne, u to nema sumnje. S druge strane, ne mora nužno značiti da im uvijek trebamo slijepo vjerovati, čak ni kad vozimo gdje nikada nismo.

Drugim riječima, navigacijske uređaje i aplikacije nikada se ne smijete slijediti bespogovorno, ne samo zato što ponekad predložena ruta nije brza koliko bi se očekivalo, već i zbog mogućih pogrešaka na karti koje bi mogle dovesti do najneobičnijih mjesta.

Vlasnik ovog Jaguara XF to vjerojatno najbolje zna, jer je toliko vjerovao svom navigacijskom softveru da je  skrenuo ravno u kanal. To se dogodilo u Manchesteru (Velika Britanija) gdje je vozač odvezao svoj automobil u kanal Bridgewater, nakon što je slijedio upute iz sustava, kako je objasnila lokalna policija. Premda je prilično jasno da je bilo mračno, kao da niti vodu vjerojatno nije bilo lako primijetiti, policija kaže da je to bio “vrlo sretan ishod za vozača kojemu je na kraju bilo neugodno”.

Prema navodima policajaca, automobil je u taksi službi, pa je muškarac radio u privatnoj tvrtki ili kao vozač Ubera. Nažalost, nisu pružene informacije o navigacijskom sustavu, pa ne znamo je li vozač koristio ugrađeno rješenje ili aplikaciju poput Google Mapsa.

Nedugo prije ovog događaja, ruski se vozač smrznuo nakon što je slijedio upute Google Mapsa i završio na napuštenoj cesti bez mobilne mreže, dok je njegov prijatelj na kraju hitno prebačen u bolnicu s teškim ozljedama.