Umjesto na odredište navigacija ih šalje na strmu i blatnjavu cestu!

Ta cesta je samo za traktore i konje, a većina automobila na kraju zapne dok pokušava doći do popularnog mjesta za pješačenje

Google Maps navigacijski je alat koji vozači mogu koristiti za pronalaženje rute do određenog odredišta, ali u nekim se slučajevima lako može pretvoriti u noćnu moru ako počne pružati netočne upute.

Kao živi dokaz za to je ono što se događa u Norveškoj u blizini općine Stryn. Korisnici su se na Googleovim forumima žalili da aplikacija za navigaciju neprestano šalje vozače na strmu i blatnjavu cestu gdje automobili na kraju zaglave i trebaju pomoć.

– Samo ovaj tjedan spasili smo 3 automobila, prošli tjedan bilo ih je 5, a jedan od automobila gotovo se spustio niz padinu za 3 metra – navodi se u poruci objavljenoj na Googleovim forumima. Jedan korisnik je na forumu objasnio da su neispravne upute za vožnju već prijavljene Googleu u srpnju, ali promjena se tek treba izvršiti. Uostalom, ta cesta je samo za traktore i konje, a većina automobila na kraju zapne dok pokušava doći do popularnog mjesta za pješačenje koje se nalazi u regiji.

– Postavili smo znakove, ali kako samo Google pokazuje ovu rutu, ljudi uklanjaju prepreke (koje su samo privremene i kroz koje trebamo proći svojim sa svojim traktorima) i znakove kako bi došli do odredišta i otkrili 5 metara kasnije da ne mogu dalje voziti i onda trebaju pomoć – nastavlja se u postu.

Iako vozači riskiraju svoje živote koristeći ovu cestu, na raspolaganju je i potpuno asfaltirana ruta za dolazak do istog odredišta, samo što Google Maps navodno predlaže seoski put jer je brži.