BMW je predstavio novi X2: Dizajnerski uzor bili su kupe-SUV-ovi X4 i X6!

Osim sportske verzije, BMW nudi i slabiji benzinski model s prednjim pogonom sa 170 KS te dizelaš sa 150 KS s prednjim pogonom

BMW X2 je u prvoj generaciji bio stilski produžetak SUV-a X1. Nazivali su ga kupe SUV-om, ali bio je više kompaktniji SUV, s nižim krovom. Sada je vrijeme za drugu gneraciju, koja je dramatično promijenila izgled i oblikom stražnjeg kraja približila se modelima X4 i X6. Novi kompaktni X2 je narastao u svim smjerovima, 200 mm je dulji, za 21 mm širi i 64 mm viši od prve generacije. Ovo povećanje rezultiralo je sa 115 litara prtljažnog kapaciteta više i većim prostorom na stražnjoj klupi. Veliki novitet je i električna verzija iX2, koja ima zatvorenu prednju rešetku.


iX2 ima maksimalnu brzinu punjenja od 130kW na istosmjernim punjačima, a BMW objašnjava da krivulja punjenja nema brzi pad – što se brzine tiče. Električni model iX2 ima dva motora, pogon na četiri kotača te 313 KS i ubrzanje od 0 do 100 km/h za 5,6 sekundi. Domet je oko 450 km u idealnim uvjetima (WLTP mjerenja).

Sportska benzinska verzija M351 ima četverocilindrični motor s turbopunjačem koji isporučuje 300 KS te pogon na sva četiri kotača i automatski mjenjač sa sedam stupnjeva prijenosa. Ugrađena je mehanička blokada diferencijala. Ubrzava do 100 km/h za manje od šest sekundi.

Za one kojima je sve to previše, BMW nudi i slabiji benzinski model s prednjim pogonom sa 170 KS (blagi hibrid) te dizelaš sa 150 KS s prednjim pogonom, koji troši samo 5,1 litru goriva.  Oba vozila imaju mjenjač s dvostrukom spojkom i sedam stupnjeva prijenosa.

Unutrašnjost je nastavak BMW-ovih ideja viđenih na ostalim vozilima, s dva integrirana ekrana. Sve varijante dobivaju najnoviju verziju BMW-ovog iDrive sustava na 10,25-inčnom digitalnom zaslonu instrumentne ploče i 10,7-inčnom zaslonu osjetljivom na dodir. Infotainment ima BMW-ovu novu Airconsole uslugu, uključenu kao dio šire pretplate na digitalne usluge, koja omogućuje igranje telefonskih igara na zaslonima automobila. To je BMW posebno naglasio.