Vjera u kvalitete električnog VW-a: Nijemci su autom godine proglasili vozilo koje još nije na tržištu!

Žiri je ocijenio da treba honorirati rakošni domet električne limuzine od 700 km

Vrijeme je raznih izbora, bit će ih sve više do kraja godine. VW ID.7 još nije ni na tržištu, a već je proglašen autom 2024. godine u Njemačkoj. Žiri je ocijenio da treba honorirati rakošni domet električne limuzine od 700 km. Prošle godine titula Njemački automobil godine pripala je VW ID. Buzzu. Prethodnih godina pobjeđivali su Jaguar i-Pace, Porsche Taycan, Honda e i Hyundai Ioniq 6. Žiri ceremonije dodjele Njemačkog automobila godine sastoji se od 29 automobilskih novinara aktivnih u zemljama njemačkog govornog područja, zajedno s deset međunarodnih gostujućih članova žirija.

VW ID.7 je dugačak gotovo pet metara te ima 286 KS u osnovnoj konfiguraciji. Uz električnu limuzinu možete birati između dvije vrste baterija s kapacitetom od 77 kWh i ID.7 Pro S s 85 kWh, uz koju je domet 700 km (brzina punjenja na DC punjačima 200 kW).

– Tek smo predstavili naš ID.7, a već ga je uvaženi stručni žiri proglasio njemačkim automobilom godine – nevjerojatan uspjeh – kaže izvršni direktor Volkswagena Thomas Schäfer, kojega možete vidjeti i na fotografiji s osmjehom pobjednika.