Inteligentni uspornici prometa: Punjeni su tekućinom, a njihova tvrdoća ovisi o tome vozite li brže ili sporije!

Vozačima koji su brži od ograničenja ovaj uspornik priprema veliko iznenađenje. Naime, u njemu se mijenja viskozitet tekućine i ponašat će se kao bilo koji kruti uspornik...

Španjolska tvrtka Badennova razvila je poseban uspornik prometa, koji je veliki iskorak u odnosu na prethodnike svih boja i vrsta. Naime, ovaj uspornik punjen je tekućinom (takozvanom ne-Newtonovskom fluidom) koja nagrađuje sporije vozače, odnosno vozače koji se pridržavaju propisa. Prelaskom preko uspornika on se gotovo poravnava s cestom i nećete ga osjetiti.

Vozačima koji su brži od ograničenja ovaj uspornik priprema veliko iznenađenje. Naime, u njemu se mijenja viskozitet tekućine i ponašat će se kao bilo koji kruti uspornik… Vozači će to osjetiti po udarcu ovjesa na brijegu uspornika.

Ovaj materijal je iznimno fleksibilan i otporan na udarce. U Badennovi ističu da su ovi uspornici u javnim garažama već u akciji, a prvi vanjski ogledni uspornik postavljen je u mjestu Villanueva de Tapia. Interes su pokazali i kupci iz Izraela i Njemačke.