Više od 100 rupa od metaka: Jedan Izraelac tvrdi da ga je od napada Hamasa spasila – Tesla!

Prozore na vratima razbile su spasilačke ekipe koje su požurile ukloniti vozača i prebaciti ga na hitno liječenje

Kada je počela Hamasova invazija, stanovnik Mafalsima pozant kao G., pozvan je u Odjel za uzbunu. Kad je počeo voziti svoj Model 3 do mjesta okupljanja ispred njega je prošao kombi pun Hamasovih militanata koji su počeli pucati na njega. Govoreći iz bolnice Sheba, gdje je hospitaliziran te operiran, rekao je da tu vožnju nikada neće zaboraviti, piše izraelski portal Walla.

– Teroristi su me prepoznali s udaljenosti od 10 metara. Osim kalašnjikova, imali su i strojnicu koja je ispaljivala metke većeg kalibra. Kako nisu shvatili da se radi o električnom vozilu, pucali su sprijeda, nadajući se da će pogoditi motor kojeg nije bilo, i straga, pokušavajući zapaliti spremnik goriva koji automobil nije imao. I pucali su mi u gume. Pritisnuo sam gas i počeli su me loviti.

Krenula je borba na život i smrt, utrka pick-upa s oko 150 KS i električne limuzine s više od 530 KS, pogonom na sve kotače te probušenim gumama.

– Pucali su mi u gume, ali Teslino ubrzanje je nevjerojatno čak i u ovoj situaciji, s probušenim gumama, a pogon na sve kotače uspio me zadržati na cesti. Brzo sam se odmaknuo od njih, ali sam shvatio da moram što prije doći u bolnicu – rekao je G.

Na kraju je na vozilu bilo više od 100 rupa od metaka. Prozore na vratima razbile su spasilačke ekipe koje su požurile ukloniti vozača i prebaciti ga na hitno liječenje.

– Pogodili su me meci u noge i ruku, a jedan jedan je okrznuo lubanju – zaključio je G.