Američka vojska dobit će novo sredstvo: Stiže navođena granata s ubojitim funkcionalnostima!

Pristup one-shot-one-kill stoji iza ove nove granate

Northrop Grumman je dobio ugovor američke mornarice za razvoj nove samonavođene topničke granate od 57 mm za mornarički top srednje veličine Mk110 Naval Gun Mount koji se koristi na borbenim brodovima.

Pristup one-shot-one-kill stoji iza ove nove granate. Ona uključuje senzore tragača za ciljanje čak i na malu, brzu, agilnu metu, a ima i montiran sustav za usmjeravanje za konačan udar. Osim toga, može se odabrati točka detonacije za maksimalan učinak.

Rezultat je granata koja se može ispaliti na veću udaljenost te precizno uništiti i pokretnu metu. Također, nova granata ide u postojeće topove, bez izmjena.

– Naše novo navođeno streljivo od 57 mm doista je inovativno u svojoj sposobnosti identificiranja, praćenja i vođenja do cilja – rekao je Dave Fine, potpredsjednik odjela za sustave naoružanja, Northrop Grumman.

Ovo je, očigledno, sljedeći korak u razvoju topničkog oružja. Velike američke granate za tpove od 155 mm Excalibur također imaju sustave navođenja, ali i manje funkcionalnosti od ovog novog ubojitog sredstva, koje će pratiti i pokretne mete…