Mađarska dobiva novu tvornicu automobila: Dolazi kineski div…

BYD već proizvodi električne autobuse u Mađarskoj, a očigledno se želi širiti na europsko tržište s električnim vozilima...

Kineski BYD na putu je da postane jedan od najvećih svjetskih proizvođača električnih automobila. Kako bi dodatno zadovoljio potražnju na europskom tržištu, BYD će izgraditi i tvornicu u Europi. Sada je jasno da će tvornica biti u Mađarskoj, piše Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung. Međutim, vlasti u Mađarskoj odbile su komentirati vijest dok je BYD priopćio kako neće službeno objaviti planove za europski proizvodni pogon do konca ove godine.

BYD već proizvodi električne autobuse u toj zemlji. Naravno, sad se kineski proizvođač automobila želi proširiti i na proizvodnju automobila u Europi. Razlog je bogato tržište, a i činjenica da Europska unija razmatra uvođenje uvoznih tarifa za automobile proizvedene u Kini. S europskom tvornicom BYD bi osigurao oslobađanje od dodatnih financijskih nameta, odnosno bio bi konkurentniji sa svojim vozilima… BYD je inače gospodar kineskog tržišta, prodaje daleko više električnih automobila od Tesle. U prvoj polovici godine BYD je bio najveći proizvođač plug-in hibrida u svijetu i drugi najveći proizvođač električnih automobila u svijetu, iza Tesle.