Manji prekršaji: Kada policijski službenici umjesto kazni dijele – purice!?

Šef policije Douglas Wright rekao je da je projekt u Summervilleu namijenjen poticanju dobre volje između policije i zajednice

U četvrtak 23. 11.  Amerikanci su obilježili Dan zahvalnosti, nacionalni praznik. Tada se tradicionalno jede purica, a prilika je to za mnogo dobra djela. Na primjer, vozači u Južnoj Karolini koji su zaustavljeni zbog manjih prekršaja dobili su iznenađenje za Dan zahvalnosti – policajci su im umjesto kazni podijelili  purice. Svaki dan u tjednu Dana zahvalnosti, u proteklih pet godina, policijska uprava Summervillea u Južnoj Karolini (SAD) uljepšala je vozačima praznik s neobičnim programom. Naime, policijski odjel pretvara ovaj godišnji, jednotjedni događaj pod nazivom Purica, bez kazne, u pozitivno iskustvo za vozače.

Šef policije Douglas Wright rekao je da je projekt također namijenjen poticanju dobre volje između policije i zajednice.

– Smatramo da je ključno iskoristiti svaku jedinstvenu ideju kako bismo pomogli u rušenju zidova između zajednice i organa za provođenje zakona. Blagdani mogu biti izazovni iz mnogo razloga, stoga je vraćanje zajednici još jedan način da se uljepša sezona blagdana – rekao je Wright.