‘Dani alkohola’ na hrvatskim cestama: Skrivila nesreću pa pobjegla!

U jednom trenutku vozačica je vozilom prešla na prometni otok i prednjim dijelom automobila udarila u metalni nosač s prometnim znakovima

U posljednjih nekoliko dana mnogo je prekršaja alkoholiziranih vozača u prometu, a iz Slavonskog Broda stiže još jedan primjer. Kao da vozači nisu shvatili ozbiljno novi Zakon o sigurnosti prometa na cestama.

Policijska uprava Brodsko-posavska javlja: jučer, oko 19.40 sati, na raskrižju Ulica Stanka Vraza i Leopolda Mandića, u Slavonskom Brodu, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom u kojoj je sudionik napustio mjesto događaja. Policija je očevidom utvrdila da je do prometne nesreće došlo na način da se 35-godišnja vozačica teretnim automobilom kretala kolnikom Ulice Stanka Vraza od istoka prema zapadu. U jednom trenutku vozačica nije prilagodila brzinu kretanja vozilom stanju i osobinama ceste (prometni otok) uslijed čega je vozilom prešla na prometni otok i prednjim dijelom automobila udarila u metalni nosač s prometnim znakovima. Nakon prometne nesreće, vozačica je napustila mjesto događaja, ali je ubrzo pronađena. Policijski službenici su alko-testom vozačici utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu od 1,65 promila nakon čega su je doveli i zadržali u Postaji prometne policije Slavonski Brod do otriježnjenja. U ovoj prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, a policija protiv nesavjesne vozačice podnosi odgovarajuće prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.