Nesretni vozač: Pratio je alternativnu rutu na navigaciji pa završio usred rata bandi u Meksiku!

Očigledno je u nekim dijelovima svijeta dobro provjeriti rutu koju vam navigacija sugerira

Čovjek jednostavno nije imao sreće. Vozaču je ime Craig Ricketts i bio je na putu da se nađe sa svojim sinom za Božić te je koristio GPS navigaciju da prijeđe granicu iz Meksika u Sjedinjene Države, koristeći kontrolnu točku Lukeville. No taj dio ceste bio je zatvoren pa je vozač potražio alternativu. Navigacija ga je poslala u regiju Sasabe, koja je ozloglašena zbog čestih okršaja meksičkih bandi. Dio regije je i pustinja Sonora.

Ne sluteći da ulazi u opasnu regiju, Craig Rickets je pratio poruke satelitske navigacije. Odjedanput je netko počeo pucati na njega, dva metka pogodila su ga u ruku i lijevu nogu. U njega je pucano 16 puta, a njegov Chevrolet Suburban bio je izbušen mecima. Na sreću, muškarac je preživio te je prebačen u bolnicu u Tucsonu. Imao je nesreću da se našao usred obračuna dvije frakcije meksičkih bandi.

Vlasti u više meksičkih regija prethodno su tražile od programera navigacijskog softvera da pruže dodatne informacije na određenim rutama, posebno kada se vozači šalju u vruće zone. Očigledno je u nekim dijelovima svijeta dobro provjeriti rutu koju vam navigacija sugerira.