Sustav za komunikaciju različitih marki vozila: Vozači će biti upozoreni da nailaze na nesreće, zaustavljene automobile na cesti…

Dva milijuna Stellantisovih vozila u Sjevernoj Americi već su opremljena za primanje digitalnih upozorenja

Na velikom sajmu tehnoloških inovacija CES, sljedećeg tjedna u Las Vegasu (9.-12. siječnja), Haas Alert će predstaviti prvu mogućnost komunikacije automobila između marki vozila Volkswagen i Stellantis grupe na izložbi Connected Vehicle Systems Alliance (COVESA). Ovaj revolucionarni napredak, koji pokreće Haas Alert platforma Safety Cloud, obećava redefiniranje budućnosti cestovne sigurnosti i prijevoza. Pojednostavljeno, bit će omogućena komunikacija između vozila različitih proizvođača.

Dva milijuna Stellantisovih vozila (uključujući vozila Chrysler, Jeep, Dodge i Ram iz 2018. godine i novija) već su opremljena za primanje digitalnih upozorenja u SAD-u i Kanadi. Uključuje to informacije poput nailaska na vozilu u kvaru, koje je na cesti. To vozačima omogućuje da se na vrijeme pripreme i reagiraju. Sada je, pak, omogućena komunikacija između vozila različitih marki, pa kada, na primjer, Jeep ima nesreću na cesti, nadolazeći vozač Volkswagena dobit će informaciju o opasnosti.

Otkrivanje ove revolucionarne sposobnosti na CES-u 2024. označava veliki napredak u svijetu povezanih vozila i predstavlja značajan korak prema postizanju sigurnijih i učinkovitijih prometnih mreža.