Redizajniran je Volkswagen Golf: Najveće su promjene u unutrašnjosti!

Golf GTI postao je još sportskiji s dodatnom snagom u usporedbi s prethodnikom

Volkswagen je otkrio redizajnirani Volkswagen Golf 8, kolokvijalno poznat i kao Golf 8.5 jer ovaj model uključuje i neke značajnije promjene. One vizualne su minimalne, ali zato su mnoge funkcionalnosti nove. Novi Golf nosi i simboliku jer je prije pedeset godina s proizvodnih traka sišao prvi Golf 1, koji je promijenio autoinudstriju, odnosno redefinirao je kompaktnu klasu.

Dakle, Golf 8 u obnovljenom izdanju će biti opremljen infotainment sustavom (dijagonala zaslona 32,8 cm) sljedeće generacije, s brzim procesorom, intuitivnim upravljanjem, inteligentnim IDA glasovnim asistentom i integracijom umjetne inteligencije ChatGPT-a. Novi su i poboljšani višenamjenski upravljač (napokon su na njega vraćene funkcijske tipke) i novi IDA glasovni asistent. IDA se može koristiti ne samo za upravljanje funkcijama kao što su klima uređaj, telefon ili navigacijski sustav, već i za pristup online informacijama – od vremenske prognoze do pitanja općeg znanja.

Golf će imati najnoviju generaciju infotainment sustava. On integrira chatbot ChatGPT temeljen na umjetnoj inteligenciji i glasovni asistent IDA. Predstavljena na sajmu potrošačke elektronike CES (Consumer Electronics Show) u Las Vegasu početkom siječnja, značajka može pristupiti bazi podataka umjetne inteligencije. Putnici mogu verbalno komunicirati s automobilom, a sve informacije također će im se dostavljati auditivno, preko zvučnika.