Tesla Cybertruck sada se može kupiti u Njemačkoj: Cijena je urnebesna!

Cijena ovakvog novog vozila u SAD-u je oko 100.000 eura...

Svaka roba ima kupca, a to se nepisano pravilo odnosi i na automobile. Netko će sigurno poželjeti biti viđen u Teslinom Cybertrucku na njemačkim ulicama, a to će i koštati. Tesla nema namjeru prodavati Cybertruck izvan granica Sjeverne Amerike, ali to ne znači da se pojedini automobili neće pojavljivati u Europi preko tzv. sivih trgovaca ili pojedinaca sklonih uvoznim peripetijama, obrascima, preinakama…, sve kako bi ostvarili određeni profit i utažili glad tržišta.

Govori se da će električni pickup biti izložen ovog proljeća u dostavnom centru Stuttgart Holzgerlingen, dakle u domu Mercedesa i Porschea. Sve je to marketing. Tesla želi pokazati moć, a Cybertruck je upravo takav projekt. Dakle, ne može se Cybertruck kupiti u Europi, ali je ipak izlistan na oglasnoj platformi Kleinanzeigen u Njemačkoj po nevjerojatnoj cijeni od 485.000 eura. Cijena ovakvog novog vozila u SAD-u je oko 100.000 eura. Prodavatelj objašnjava nevjerojatnu cijenu troškovima pojedinačne homologacije, odnosno radovima na vozilu da bi ono bilo legalno u Europi. Izmjene, među ostalim, uključuju nova prednja svjetla i branik te zamjenu priključka za punjenje kako bi bio kompatibilan s europskim superpunjačima. Tesla koristi CCS2 priključak u Europi, kao i svi drugi proizvođači električnih vozila i punionice.

Tesla ima i politiku koja brani vlasnicima da prodaju Cybertruck tijekom prve godine korištenja. Ako to učine moraju uplatiti Tesli 50.000 dolara. Vjerojatno je i to ugrađeno u cijenu. Na kraju, kao i na početku, svaka roba ima kupca!