Bez velikog truda i troškova: Tesli su drugi proizvođači automobila isplatili čak devet milijardi dolara!

Prije tri i pol godine Teslin tadašnji glavni financijski direktor Zachary Kirkhorn rekao je kako očekuje da će prihodi postupno nestati, ali to se nije dogodilo

Tesla nastavlja zarađivati na drugim proizvođačima automobila kojima je potrebna pomoć za ispunjavanje emisijskih standarda. Proizvođač predvođen Elonom Muskom ostvario je 1,79 milijardi dolara prihoda od regulatornih kredita prošle godine, pokazala je godišnja prijava prošlog tjedna. To je dovelo kumulativni ukupni prihod Tesle od 2009. do danas na razinu od pozamašnih 9 milijardi dolara. Bez dodatnog truda ili troškova.

Prodaja regulatornih kredita uredan je posao za Teslu. Omogućuje ih izradom i prodajom električnih vozila, a potom i prodajom kredita proizvođačima čije nove flote vozila premašuju ograničenja emisija koje su postavila razna tijela, uključujući Kinu, Europsku uniju i Kaliforniju, piše Bloomberg.

Prije tri i pol godine Teslin tadašnji glavni financijski direktor Zachary Kirkhorn rekao je kako očekuje da će prihodi postupno nestati, ali to se nije dogodilo.

Proizvođači automobila, uključujući Volkswagen i General Motors, nisu ostvarili svoje ciljeve u vezi s električnim vozilima te su odgodili ili otkazali ulaganja u proizvodnju električnih vozila. VW i GM su posljednjih godina trebali pomoć u ispunjavanju standarda emisija, kao i Honda te Jaguar Land Rover, a tu pomaže kupnja Teslnih ‘kredita’.