Kinezi su razvili novo zastrašujuće oružje: Njhov robotski pas sa strojnicom precizniji je od vojnika!

Kako bi procijenio preciznost i točnost postavljanja, robotski pas ispalio je 10 rafala na metu veličine čovjeka koja je stojala 100 metara dalje

Kineski tim znanstvenika otkrio je da robotski psi sa strojnicama mogu parirati ljudskim strijelcima, uz dizajnerske preinake. Nova kineska studija tvrdi da su robotski psi, naoružani strojnicama, točni kao i obučeni ljudski strijelci. Ako je istina, mogli bismo svjedočiti svojevrsnoj revoluciji u urbanom ratovanju. Studija koju su proveli Xu Cheng i njegov tim pokazuje izvedivost udarne platforme s robo psima, prenosi The South China Morning Post (SCMP). Nalazi studije objavljeni su prošlog mjeseca u recenziranom časopisu The Chinese Journal of Engineering.

Dok su druge nacije, posebno Sjedinjene Države, također eksperimentirale s naoružanim robotskim psima, studija sugerira da američka ispitivanja možda nisu najbolji način za procjenu njihovog potencijala. Kako bi testirali svoje tvrdnje, Xuov tim instalirao je strojnicu kalibra 7,62 mm na stražnju stranu četveronožnog robotskog psa kineske proizvodnje. Odabrano vatreno oružje, također nije identificirano, ali može ispaliti do 750 metaka u minuti. Osim toga, oružje je bilo opremljeno optoelektronskim nišanom, nosačem koji apsorbira udarce i automatskim sustavom ponovnog punjenja. Kako bi procijenio preciznost i točnost postavljanja, robotski pas ispalio je 10 rafala na metu veličine čovjeka koja je stojala 100 metara dalje, a rezultati su bili fascinantni.

Nakon više hitaca, disperzijski radijus bio je oko 5 cm. Ovo je maksimalna udaljenost između središta mete i pet najbližih rupa od metaka. To je impresivno i suprotstavlja se točnosti standardnog malog oružja koje obično koristi američka vojska, poput M4. Impresivno, ali kako je to postignuto? Kinezi su razvili poseban nosač oružja posebno dizajniran za taj zadatak.

Nosač oružja koji je razvio kineski tim posebno je dizajniran kako bi omogućio oružju da slobodno cilja dok upija trzaj. Ako je sve ovo točno, nažalost, urbano ratovanje moglo bi dobiti zastrašujuću novu komponentu.