Ovo je mali SUV Škoda Epiq: Novi dizajn i (relativno) povoljna cijena!

Prije nego što Epiq stigne 2025., veći električni kompaktni crossover Elroq bit će službeno predstavljen kasnije ove godine

Škodina električna ofenziva se nastavlja. Epiq je jedan od šest planiranih modela do 2026. godine, a riječ je o malome SUV-u. Predviđeno je da će u prodaju krenuti sljedeće godine s početnom cijenom od 25.000 eura, koja se danas spominje kao važna granica prihvatljivosti električnih vozila. Mali Škodin SUV nastao je na novim dizajnerskim temeljima koje Česi/Nijemci nazivaju Modern Solid i dugačak je 4,1 metar. Zasad je koncept, ali i u vrlo sličnom obliku će se pojaviti na cestama. O tome govori i interijer, koji je zapravo spreman za proizvodnju.

Kapacitet prtljažnika od 490 litara je doista izand prosjeka klase. Ovaj Epiq ima plastičnu oblogu karoserije oko lukova kotača i neobojene dijelove stražnjih odbojnika te masku i prednja svjetla koji su otklon od klasičnog Škodinog dizajna.

Priključak za punjenje postavljen je na prednji blatobran. Kontrastni narančasti detalji nalaze se iznutra i izvana, zajedno s isprekidanom svjetlosnom trakom koja ide preko široke rešetke. Sve u svemu, čini se da je Epiq više u skladu s prototipom koji je skoro produkcijski jer je malo vjerojatno da će se sve toliko promijeniti do 2025. godine. Škoda ga naziva studijom dizajna, a ne konceptom, ali mi ćemo mu i dalje namijeniti status koncepta. Zasad nema puno podataka o motoru i baterijama, ali spominje se domet od 400 km po WLTP-u.

Prije nego što Epiq stigne 2025., veći električni kompaktni crossover Elroq bit će službeno predstavljen kasnije ove godine. Njima će se do 2026. godine pridružiti Enyaq i Enyaq Coupe sljedeće generacije. Dolazi i električni karavan nalik Octaviji, zajedno s velikim SUV-om s tri reda sjedala. Škoda je zaigrala na električni pogon!