Revolucionarni projekt: Prva europska država slat će upozorenja vozačima o prometnim nesrećama u blizini njihovog automobila!

Osim Volva, Danska uprava za ceste ima za cilj proširiti svoju suradnju s drugim proizvođačima automobila

Nova, a rekli bismo i revolucionarna akcija, u Danskoj. Danska uprava za ceste surađuje s Volvo Carsom kako bi omogućila upozorenja o prometnim nesrećama i nezgodama u stvarnom vremenu izravno u sustav infotainmenta. Ova revolucionarna inicijativa nazvana je Upozorenje o nesreći i bazirana je na europskom podatkovnom standardu te označava značajan napredak u tehnologiji sigurnosti na cestama.

Kroz ovo partnerstvo, Volvo vozila stara do osam godina dobit će trenutna upozorenja o prometnim nesrećama koje su se dogodile u blizini. Vlasnici kompatibilnih modela mogu neprimjetno pristupiti ovoj usluzi bez dodatnih koraka ili troškova, ali je omogućivanje dijeljenja anonimnih podataka, uključujući informacije o položaju, neophodno za primanje ovih upozorenja.

Volvoov proaktivni pristup širi se izvan Danske, s planovima za implementaciju prometnih upozorenja u drugim europskim zemljama. Vozila švedske marke registrirana u inozemstvu koja putuju u Dansku automatski će primati danska upozorenja.

Danska uprava za ceste ima za cilj proširiti svoju suradnju s drugim proizvođačima automobila, potičući zajedničke napore za povećanje sigurnosti na cestama diljem Europe.