Automobilski div šokirao zaposlenike: Prvo su ljudi poslani da rade od kuće, a onda im je uručen otkaz preko video poziva!

Ovi valovi otpuštanja u Stellantisu događaju se u kontekstu energetske i tehnološke tranzicije

Stellantis grupa će otpustiti više od 2500 radnika u Italiji. Ove mjere dolaze nakon otpuštanja 400 radnika u Sjedinjenim Državama putem videokonferencije na dan kada su radnici radili morali raditi od kuće. Dakle, radnici su poslani da rade od kuće, a onda su pozvani i uručeni su im otkazi. Ovi valovi otpuštanja događaju se u kontekstu energetske i tehnološke tranzicije, u kojoj tvrtka pokušava optimizirati svoje poslovanje kako bi ostala konkurentna.

Mjere, koje su prema Stellantisu uglavnom dobrovoljne i utječu na zaposlenike koji su blizu mirovine ili koji žele iskoristiti nove prilike za daljnju karijeru, dio su šire strategije usmjerene na smanjenje troškova i ubrzavanje prijelaza na električne automobile, navodi proizvođač. Zanimljivo, ovaj novi val smanjenja dolazi nedugo nakon što je talijanska vlada optužila grupu koju vodi Carlos Tavares za privilegiranje francuskih interesa. Talijanska vlada želi da Stellantis poveća svoju godišnju proizvodnju u Italiji na milijun vozila, u odnosu na 750.000 prošle godine.