Više od jednog megavata snage: Novo rješenje za punjenje električnih kamiona!

Da bi se postigla maksimalna snaga, MCS konektor je nužnost dok je CCS konektor ograničen na najviše 560 kW

Finski proizvođač Kempower, koji proizvodi hardver za punjenje električnih automobila, sada je također lansirao novo rješenje za punjenje električnih kamiona u Europi te ga je nazvao Kempower Mega Satellite. Novi sustav može isporučiti više od 1 MW snage punjenja i posebno je dizajniran za električne kamione.

Sustav jednostavno optimizira krivulje punjenja i skraćuje vrijeme učitavanja. Prva generacija rješenja za punjenje koju je Kempower lansirao može isporučiti do 1500 A (1,2 MW) vršne snage. Kompatibilan je s CCS ili MCS priključkom. Da bi se postigla maksimalna snaga, MCS konektor je nužnost dok je CCS konektor ograničen na najviše 560 kW.

– Kamioni i velika vozila trenutačno čine oko 25 % emisija CO2 koje nastaje cestovnim prometom u EU-u. To je izazov s kojim se svi akteri u našem ekosustavu, javni i privatni, moraju suočiti zajedno. Moramo se okupiti i razviti rješenja za stvaranje čišćeg i mirnijeg svijeta. U tom smislu vjerujemo da je naš sustav punjenja dio odgovora na ciljeve EU u pogledu emisija ugljičnog dioksida – kaže Tomi Ristimäki, izvršni direktor Kempowera.