Suzuki je vratio uslugu: Ovo je najjeftinija Toyota koja košta 8600 eura!

Toyota je predstavlja Urban Cruiser Taisor, a to je zapravo Suzuki Fronx s Toyotinim obilježjima

Toyota je na europskom tržištu pomogla Suzukiju te mu je dopustila da koristi RAV4 i Corollu karavan kao svoje modele, odnosno da ih preimenuje i na ključne dijelove automobila nalijepi svoje logotipe. Sada Suzuki vraća uslugu (drugi put) na drugom velikom tržištu – indijskom. Toyota je predstavlja Urban Cruiser Taisor, a to je zapravo Suzuki Fronx s Toyotinim obilježjima. Bit će to proizvođačev najjeftiniji SUV.

Slično Toyoti Urban Cruiser Hyryder, koja je u Indiji preinaka Grand Vitare, Taisor zadržava gotovo isti izgled kao i Suzukijev model. Razlika je u elementima kao što su maska hladnjaka, novi 16-inčni naplatci, nova paleta boja za karoseriju, dizajn LED dnevnih svjetala…

Ponuđene su dvije varijante motorizacije, 1,0-litreni trocilindrični turbobenzinac sa 100 KS i 1,2-litreni četverocilindrični atmosferski motor sa 90 KS. Ovisno o izvedbi, mjenjač je 5-stupanjski ručni mjenjač ili 6-stupanjski automatski.

Cijena ovog modela je 8600 eura. Toyota će predstaviti model u drugim regijama poput Južne Afrike i Bliskog istoka. Zasad nema fotografija unutrašnjosti.