Tuniraju i kamione: Kako je nastao ovaj div s V24 motorom?!

Osim kožne unutrašnjosti, ovaj kamion dobio je novu instrumentnu ploču, 40-inčni TV i moćan zvučni sustav

Ne tuniraju samo automobile, događa se to i s kamionima. Ovo je kamion koji ruši rekorde s V24 motorom. Zapremina od 28 litara najveća je do sada u kamionu, a broj konjskih snaga, 3974, također je bez premca. Ima puno moćnih kamiona, ali ovaj behemoth je daleko ispred ostalih sa svojim monstruoznim motorom. Tuner Mike Harrah’szaslužan je za kreaciju Thora 24. Kako bi preuzeo titulu najvećeg kamionskog motora, odlučio je spojiti dva dizelska V12 motora u V24.

Mike je odlučio dodati malo dodatne snage s 12 kompresora i velikom dozom dušikovog oksida. U osnovi, Thor 24 je modificirana Peterbilt 359 Ultra Custom TT kabina iz 1984. godine. Rezultat je div dugačak 13,5 metara i težak 14,5 tona.

Osim kožne unutrašnjosti, ovaj kamion dobio je novu instrumentnu ploču, 40-inčni TV, moćan audio sustav i Thorov mač umjesto mjenjača. U kabini je toliko elemenata od kroma, koji blješte, da ćete se u njoj najbolje osjećati sa sunčanim naočala. Straga je kamion opremljen s četiri padobrana, svaki promjera 3,6 metara, što bi vam moglo dobro doći ako morate usporiti veliku zvijer s najvećom brzinom većom od 200 km/h.

Kamion je prodan na aukciji u Saudijskoj Arabiji za nevjerojatnih 12,3 milijuna eura.