Inovacije: Hyundai tvrdi da ima folije pomoću kojih smanjuje temperaturu u vozilima za 20 stupnjeva!

Hyundai je objavio da su prethodni testovi otkrili da je Nano Cooling Film smanjio temperaturu u blizini glave vozača do 11 stupnjeva u usporedbi s konvencionalnim folijama za toniranje

Hyundai razvija takozvani Nano Cooling Film, odnosno folije koje, po najavama proizvođača, omogućuju da se temperatura u unutrašnjosti vozila drži pod kontrolom čak i za najtoplijih dana. Hyundai je sad u praksi primijenio svoje folije na 70 vozila kupaca u Lahoreu u Pakistanu. Tamo denvne temperature zanju ići do čak 50 stupnjeva.

Dok je testiranje u Pakistanu upravo u tijeku, Hyundai je objavio da su prethodni testovi otkrili da je Nano Cooling Film smanjio temperaturu u blizini glave vozača do 11 stupnjeva u usporedbi s konvencionalnim folijama za toniranje, i do 12,33 stupnja bez folija. Folije su još učinkovitije u smanjenju temperature unutarnjih površina jer su snizile temperaturu zračnog jastuka za 15,38 stupnjeva u usporedbi s vozilom s konvencionalnim zatamnjenjem i 22 stupnja u usporedbi s vozilom bez zatamnjenja.

Najnovija runda testiranja ima cilj osigurati kvalitetu folija i sposobnost da izdrže dugotrajno korištenje. Ovo bi mogao biti jedan od posljednjih testova jer je Hyundai objavio da će folije u budućnosti krenuti u masovnu proizvodnju.

Kako sve funkcionira? Kako je objasnio Hyundai, vanjski sloj folije zrači toplinu na srednjim infracrvenim valnim duljinama iz unutrašnjosti vozila prema van, dok unutarnja dva sloja reflektiraju dolaznu toplinu infracrvenim valnim duljinama, smanjujući ukupnu količinu topline koja dopire do unutrašnjosti vozila.