Skener za rabljene automobile: U nekoliko sekundi snima 400 fotografija automobila i otkriva sve nedostatke!

U cijelom procesu veliku ulogu igra i umjetna inteligencija, koja može precizno analizirati fotografije

Brojni servisi i osiguravajuće kuće pa i vozači, kupci rabljenih vozila, muku muče s pregledima vozila. Je li negdje ogrebano, je li boja oštećena, jesu li cijeli dijelovi vozila mijenjani nakon prometne nesreće – sve su to pitanja koja muče procjenitelje, vlasnike salona rabljenih automobila i potencijalne kupce. No tvrtka Proovstation proizvela je zanimljivi uređaj koji je nazvala – CarStation. Uglavnom, automobil prolazi kroz veliki stroj-skener koji u nekoliko sekundi snimi 400 fotografija automobila. Mogu se identificirati i analizirati i najmanje mikro-ogrebotine, korozija ili udubine na vratima.

U cijelom procesu veliku ulogu igra i umjetna inteligencija, koja može precizno analizirati fotografije, uspoređivati ih s bazama podataka i formirati precizne izvještaje o oštećenjima. Proovstation o svom uređaju piše:

– CarStation je skener za pregled automobila pokretan umjetnom inteligencijom koji pedantno skenira svaki milimetar automobila kako bi identificirao oštećenja ili promjene na karoseriji, sa 100-postonom točnošću i preciznošću.