Proizvođač automobila pred kolapsom: Vlasnik prodaje svoju kuću!

Kuća vrijedi više od Fiskerove tržišne kapitalizacije: tvrtka je trenutno procijenjena na 26 milijuna dolara

Čini se da će Fiskerova avantura u automobilskoj industriji loše završiti. Marka čiji je osnivač Henrik Fisker prolazi kroz vrlo teške trenutke, do te mjere da je već upozorio svoje zaposlenike da bi ih u kratkom roku mogao otpustiti ako ne pronađu dodatna sredstva. A ova potraga za financiranjem očito se spušta na osobnu razinu jer je osnivač i najveći dioničar tvrtke svoju raskošnu vilu stavio na prodaju.

Henrik Fisker prodaje ultramodernu kuću u Los Angelesu za 35 milijuna dolara. Izuzetno visok iznos koji odgovara ne samo veličini i luksuzu kuće, već i njezinoj privilegiranoj lokaciji: na Hollwood Hillsu, jednom od najekskluzivnijih područja Los Angelesa. Fiskerova kuća doista je zadivljujuća. Ljetnikovac ima 1096 četvornih metara (na zemljištu od ukupno 1740 četvornih metara), 6 spavaćih soba i 8 kupaonica. Nalazi se na brežuljku pa ima povlašten pogled na grad koji se pruža iz nekoliko prostorija kuće, uključujući nekoliko spavaćih soba i, naravno, iz bazena na impresivnoj terasi. Ima sve pogodnosti koje svatko može poželjeti: spa, saunu, teretanu, spektakularnu terasu… Garaža nije prevelika u odnosu na ostatak vile i može primiti šest automobila raspoređenih na dvije etaže zahvaljujući hidrauličnom lifta. Ne znamo zašto je Henrik Fisker svoju luksuznu kuću stavio na prodaju, ali istina je da je njegova tvrtka trenutno na prijelomnoj točki i da je ranije ovog mjeseca proizvođač objavio da će uskoro morati podnijeti zahtjev za bankrotom ako ne dobije financijsku inekciju.

Zanimljivo, kuća vrijedi više od Fiskerove tržišne kapitalizacije: tvrtka je trenutno procijenjena na 26 milijuna dolara. Henrik Fisker i njegova supruga Geeta Gupta-Fisker kupili su ovu nekretninu 2021. za 21,8 milijuna dolara. Ako nekoga zanima, kuća je također dostupna za najam za skromnih 116.000 eura mjesečno.