Novi trendovi: Veliki broj vlasnika električnih automobila vratit će se benzincima i dizelašima!?

U SAD-u ta je brojka nevjerojatnih 46 posto, a na razini cijelog svijeta 29 posto

Novo istraživanje pokazuje da će se tri od deset vlasnika električnih automobila u svijetu vratiti na motore s unutarnjim sagorijevanjem. Prema istraživanju McKinsey&Co., razlog su problemi s punjenjem, visoki troškovi vlasništva i duga putovanja u kojima se vozači susreću s brojnim teškoćama. U SAD-u ta je brojka nevjerojatnih 46 posto, a na razini cijelog svijeta 29 posto. Prethodna istraživanja pokazala su znatno niže brojke.

– Nisam to očekivao. Mislio sam da kada jednom kupite električno vozilo, uvijek ostajete kupac električnog automobila – kaže Philipp Kampshoff, voditelj McKinseyjevog Centra za mobilnost budućnosti za Automotive News.

U McKinseyju tvrde da su se stavovi potrošača promijenili. To je, između ostalog, zbog kritičkog izvještavanja o Tesli i mnogih negativnih vijesti o Elonu Musku. Mlađi ljudi najvjerojatnije će se vratiti na automobile s unutarnjim sagorijevanjem. Naravno, treba uzeti u obzir da i tehnologija električne mobilnosti konstantno napreduje i da će se stavovi vozača u budućnosti sigurno mijenjati.