Nova Euro NCAP testiranja: Poznato je koliko je zvjezdica osvojila Dacia Duster!

Euro NCAP je testirao i najnoviji Mercedes E-klase, Volkswagen Passat, Škodu Superb i Kodiaq, Renault Rafale i Espace te BMW X2. Svi su osvojili pet zvjezdica

Dugo Dacia nije pretjerno marila za broj zvjezdica na Euro NCAP testiranjima. Bilo je važnije tržištu ponuditi cjenovno prihvatljiva proizvode, a to se često činilo s kompromisima. Ne toliko u strukturalnoj čvrstoći vozila i otpornosi na sudare, koliko u sustavima aktivne sigurnosti. S novim europskim propisima Dacia je ugradila neke sustave u novi Duster. Sada su objavljeni rezultati Euro NCAP testiranja za novu generaciju Dustera.

Dakle, novi Duster je osvojio tri zvjezdice od pet. Zaštita odraslih i djece u vozilu ocijenjena je sa solidnih 70% odnosno vrlo dobrih 84%. Duster je postigao 60% u kategoriji zaštite ranjivih sudionika u prometu (pješaci) i samo 57% u sustavima sigurnosti. Novi Suzuki Swift također je osvojio tri zvjezdice.

Euro NCAP je testirao i najnoviji Mercedes E-klase, Volkswagen Passat, Škodu Superb i Kodiaq, Renault Rafale i Espace te BMW X2. Svi su osvojili pet zvjezdica.