Morali su isključiti prometnu kameru: Toliko je efikasna da službenici nisu mogli obraditi sve naloge!

Prikolice s kamerama su sive, blindirane - i vozači ih ne vole...

Njemački grad Bocholt se nalazi blizu granice s Nizozemskom. Prošle godine tamo je postavljen novi radarski sustav koji je zabilježio dvostruko više prekoračenja brzine nego prije. Nova kamera za mjerenje i sankcioniranje prebrze vožnje toliko često je bilježila prekršaje da gradski službnici više nisu mogli obraditi sve naloge. Zbog toga je kamera isključena na neko vrijeme.

Registrirana kršenja brzine u gradu Bocholt više su se nego udvostručila, javio je internetskom portalu wa.de glasnogovornik Grada Karsten Tersteegen.

U 2023. u gradu je snimljeno 12.000 vozača. Grad Bocholt tako je u 2023. naplatio ukupno 460.000 eura kazni. No brojni prekršaji značili su i više posla za zaposlenike. Osim toga, kako objašnjava Tersteegen, Grad ima nedostatak osoblja. Sustav radara za brzinu stoga je morao biti privremeno isključen.

Prikolice s kamerama su sive, blindirane – i vozači ih ne vole. Snimaju u oba smjera, a jedan segment se čak može ukloniti i postaviti na neko drugo mjesto. Inače, nakon nekoliko mjeseci neaktivnosti kamera opet radi.